Majami: Novi duel Serene i Simone u polufinalu

Odigrani su preostali mečevi četvrtfinala kod dama, a prolaz dalje obezbedile su Serena Vilijams i Simona Halep. Amerikanka je sa 7-6, 1-6, 6-3 savladala Sabinu Lisicki, dok je Simona Halep bila bolja od Sloun Stivens sa 6-1, 7-5. U međusobnim duelima Serena vodi sa 4-1.

Iako nije blistala, Serena je uspela da savlada Nemicu i dođe do 700. pobede u karijeri. Teniserke su bile sigurne na svoj servis u prva tri gema, a potom smo videli četiri vezana brejka, po dva na obe strane, za 4-4. Do kraja seta, igračice su razmenile još po jedan brejk, a potom je odluka pala u taj-brejku, u kome je Amerikanka slavila sa 7-4.

Tennis: Miami Open-Williams v Niculescu

Serena je brejkom otvorila i drugi period, ali je potom usledila serija od šest vezanih gemova Sabine Lisicki, koja je uspela da tri puta uzastopno oduzme servis rivalki i poravna rezultat u setovima. U trećem setu Vilijamsova je podigla nivo igre, a i servis je profunkcionisao, uspela je da pravovremeno stigne do brejka i do samog kraja bez većih problema uspela je da sačuva stečenu prednost i plasira se među četiri najbolje na turniru u Majamiju.

Miami Open Tennis - Day 8

U poslednjem četvrtfinalu Stivensova je najavila veliku borbu jer je već u prvom gemu imala dve brejk šanse, koje nije iskoristila, da bi joj već u sledećem Rumunka oduzela servis. U nastavku seta Halepova je bila suverena na svom servisu, te novim brejkom u šestom gemu stigla do 6-1.

Rumunka je nastavila u sjajnom ritmu i na startu drugog seta, u prva tri gema je napravila dva brejka i najavila ubedljivu pobedu, a onda je pala. Amerikanka ekspresno vraća oba brejka pa  stiže i do vođstva od 4-3. Usledila je izjednačena borba u naredna četiri gema bez brejk šansi, da bi Amerikanka podbacila u 11. gemu što Halepova koristi, pravi novi brejk i dobija meč u dva seta.