Majami: Mari i Berdih prvi polufinalisti

Endi Mari i Tomaš Berdih boriće se za finale mastersa u Majamiju. Britanac je sa 3-6, 6-4, 6-1 savladao Dominika Tima, dok je Berdih u dva seta 6-3, 6-4 izbacio Huana Monaka. Češki teniser vodi sa 6-5 u međusobnim pobedama, ali je poslednji meč igran ove godine u Australiji dobio Endi Mari. Preostala dva meča četvvrtfinala igraju se večeras.

endi

Mladi Austrijanac je sjajno otvorio duel i već u četvrtom gemu uspeo da oduzme servis rivalu za vođstvo od 3-1. Do kraja seta nije ispuštao stečenu prednost, pa mu je pripao prvi set sa 6-3.

Škot je uzvratio odmah na startu drugog dela igre i napravio brejk, ali je u sedmom gemu dozvolio Timu da se vrati, nakon nekoliko neshvatljivih grešaka. No, taj pad koncentracije u igri Marija je trajao kratko, pošto je u finišu još jednom izvršio pritisak na servis austrijskog tenisera, što je dalo rezultat. Endi dobija drugi period sa 6-4.

U trećem setu u potpunosti je dominirao Britanac, odlično je servirao, izgubio je samo tri poena na svoj prvi servis, odlično je “čitao” Tima, pa je na kraju slavio sa ubedljivih 6-1.

Miami Open Tennis - Day 9

Berdih kao osmi nosilac za 93 minuta savladao je Aregntinca Monaka. Prvi set je bio neizvesniji, Monako nije koristio svoje šanse, dok je Berdih u tom segmentu bio bolji. Prvi brejk u meču je napravio Čeh u šestom gemu i ubrzo je stigao do 4-1. Argentinac uspeva da vrati brejk i dođe do 4-3, ali Berdih već u narednom pravi ribrejk i dolazi do 5-3. Lako je odservirao za prvi set.

U drugom delu meča igra je bila monotona, teniseri su bili sigurni na svom servisu. Nije bilo puno uzbuđenja sve do devetog gema kada Monako ponovo popušta, dozvoljava Berdihu da napravi brejk za 5-4. Baš kao i u prvom setu, Čeh je lagano odservirao za meč. Ovo će biti 17. polufinale mastersa za Tomaša Berdiha.