Majami (m): Najbrža pobeda na ATP turu u istoriji

jarko nieminenBernard Tomić neće po dobru pamtiti svoj prvi meč nakon dvomesečne pauze zbog operacije kuka. U prvom kolu Majamija izgubio je od Jarka Nieminena 6-0, 6-1. Ne samo što je rezultat katastrofalan za Tomića, već je to bio i najkraći meč na ATP turu svih vremena! Trajao je tačno 28 minuta i 20 sekundi, čime je za jedan minut oboren rekord koji je od 1996. držao Greg Rusedski u pobedi 6-0, 6-0.  Finac će u drugom kolu igrati protiv 22. nosioca Aleksandra Dolgopolova.

Jedan drugi Australijanac imao je razloga za slavlje. Lejton Hjuit upisao je svoju 600. pobedu na ATP turu. Porazio je Robina Hasea 3-6, 6-3, 6-3. Hase je vodio 6-3, 3-1, ali nije uspeo da zadrži prednost do kraja. Hjuitov sledeći suparnik biće prvi igrač sveta Rafael Nadal.

Osim Rože-Vaslena, od francuskih tenisera u drugo kolo plasirao i Stefan Rober, dok su domaće navijače pobedama obradovali Džek Sok, Sem Kveri, Rajan Herison i Donald Jang. Dalje su prošli i Španci Danijel Himeno-Traver i Giljermo Garsija-Lopez, te Denis Istomin, Roberto Bautista Agut, Jen-Sun Lu i kvalifikanti Lukaš Lacko i Aljaž Bedene.