Majami (K): Srpski predstavnici 1 od 3

Na drugom Mastersu sezone u Majamiju Srbija je u kvalifikacijama imala tri predstavnika – Aleksandru Krunić, Miomira Kecmanovića i Dušana Lajovića.

Aleksandra Krunić poražena je na startu kvalifikacija. Od nje je bila bolja Patrisija Marija Tig iz Rumunije, 99. teniserka sveta i 16 nositeljka u kvalifikacijama. Krunićeva je izgubila sa rutinskih 3-6 3-6.
Nakon solidnih partija u januaru, Aleksandra je skoro dva meseca bez pobede, jer je izgubila četiri meča u nizu.

Miomir Kecmanović debitovao je na ATP turu zahvaljujući specijalnoj pozivnici koju su organizatori dodelili najboljim juniorima. Anastasija Potapova je dobila pozivnicu za WTA turnir.
Na startu kvalifikacija Kecmanović je napravio pravo iznenađenje, eliminisao je 22. nosioca, 117. tenisera sveta Henrija Laaksonena iz Švajcarske. Kecmanović je sa ubedljivih 6-2 6-4 pobedio 7 godina starijeg tenisera od kojeg je lošije rangiran čak 534 mesta na ATP listi!
U drugoj rundi kvalifikacija od Miomira je bolji bio 101. teniser sveta i 11. nosilac Lukaš Lacko iz Slovačke, sa 6-3 6-2.
Ipak, ovaj uspeh doneće Kecmanoviću po prvi put proboj među 600 najboljih na ATP listi.

Dušan Lajović je izborio plasman u glavni žreb drugog Mastersa u nizu. U prvoj rundi bio je bolji od Slovenca Grege Zemlje sa 6-3, kada je protivnik predao, da bi u drugoj savladao i Nikolasa Kikera iz Argentine, 104. tenisera sveta i 10. nosioca kvalifikacija, sa 6-4 6-3.
Dušan je bio postavljen za 15. nosioca jer je prošle nedelje bio na 106. mestu ATP liste ali je nakon odličnog rezultata u Indijan Velsu popravio plasman na 85. mesto.