Maestralna Bojana kroz dramu do trećeg kola Vimbldona!

Nakon duge i crne serije velikih neuspeha i razočarenja Bojana Jovanovski uspela je da savlada devetu teniserku sveta Viktoriju Azarenku  u tri seta (6-3, 3-6, 7-5) i iznenadi ceo teniski svet.

Bojana je odlično ušla u meč. Jakim i dubokim udarcima iznenadila je svoju daleko iskusniju protivnicu i uz rani brejk povela sa 4-1. Ovu prednost Bojana je uspela da sačuva bez previše turbulencija i prvi set osvoji sa 6-3.

U narednu deonicu Bojana je ušla i pomalo bojažljivo i sa previše defanzivnog tenisa. Njena protivnica je to odmah prepoznala i sjajnim riterniranjem stigla do brejka i vođstva od 4-1. Nakon sigurnog starta Beloruskinje usledio je period pun brejk lopti na obe strane, ali na iznenađenje mnogih nije viđen nijedan brejk do kraja seta, iako je Azarenka imala nekoliko set lopti na 5-2. Međutim, već u narednom gemu, nekada prva igračica sveta, uspela je da sa nulom privede kraju drugu deonicu ovog izuzetno uzbudljivog i kvalitetnog meča.

Treći set je otvoren  serijom brejkova, u kojoj je naša teniserka uspela da stekne prednost od 4-1. Kada su svi pomislili da je Bojana u celosti preuzela inicijativu u ovom meču Azarenka je sa nulom napravila novi brejk  i smanjila na 4-3. Ali to nije pomelo hrabru Srpkinju da nastavi da se bori, te je povela sa 5-4 i prinudila Azarenku da servira za opstanak u meču, u čemu je ona i uspela. Dramatičnu završnicu obeležio je snažan i lep tenis na obe strane, pa se Bojana  na 5-5 uspela izboriti sa neverovatnim naletom protevnice i doći do vođstva od 6-5. U narednom gemu protivnica je imala vođstvo od 40-0, ali se izvanredna Bojana pobrinula da veže pet poena i u velikom stilu stigne do trijumfa. Ovakva pobeda donosi novo ohrabrenje i podseća na ona vremena kada su Jelena i Ana krčile sebi put prema vrhu.

Bojana će se za poziciju među najboljih 16 boriti protiv  Tereze Smitkove koja je sa 2-0 pobedila Amerikanku Koko Vandevege .