Madrid: Novak je dobro, sutra na terenu

Posle otkazivanja jučerašnje konferencije za štampu, u medijima se špekulisalo o Novakovom odustajanju sa turnira. Doduše, u tome su prednjačili tabloidi, dok je Novakovom tviteru izašla informacija da je u pitanju bio mali problem sa želucem. Danas je Novak izašao pred novinare i otklonio sve dileme:

“Osećam se dobro. Izvinjavam se što sam propustio jučerašnju konferenciju za medije.”

Usledila su pitanja o propuštenom turniru u Beogradu, porazu u Monte Karlu i mišljenju o novoj podlozi. Novak je uglavnom izneo poznate razloge za odustajanje od Beograda, istakavši da je imao nedelju više za odmor i trening što će mu dobro doći pred prestojeći zgusnuti i težak kalendar.

„Organizatori turnira su uradili značaj posao poslednjih godina kako bi se igrači osećali dobro ovde. Mnogo su uložili. Ovo je ranije bio turnir u dvorani na tvrdoj podlozi i 2009. prvi put se igralo na šljaci“, rekao je Novak ali je ipak kritikovao ATP, zašto nije zaštitio igrače i omogućio da se pre igranja turnira, šljaka isproba i igrači daju svoje mišljenje o njoj, uz opasku da se nada da će sve proteći bez povreda i da će turnir biti dobar.

Što se poraza u Monte Karlu od Nadala tiče, Novak je istakao da je zadvoljan sa turnirom s obzirom na okolnosti, ali da za finale nije imao dovoljno energije.

Novak će po rasporedu za sutrašnji dan, na teren u večernjem terminu, predviđenom za 18:45h. Protivnik još nije poznat, a znaće se posle meča Hanesku – Traver. Ana će sutra na isti teren i u isto vreme u kojem je Jelena danas igrala, protiv Petrove, dok će Troicki i Raonić kigrati peti meč na petom terenu.