Madrid: Novak izbegao Rafu!

BJWwi6ZCcAApPEqKako god se bude odvijao ovogodišnji mastes u Madridu, jedno je sigurno :Novak i Rafa se neće sastati pre finala!

Da li je Novaku zapala lakša polovina teško je reći. Drugo kolo i najverovatnije Dimitrov, treće i nezgodni Vavrinka, pa Conga ili Raonić, a možda Verdasko u četvrtfinalu su vrlo nepredvidivi i nezgodini protivnici.

Sa druge strane, do polufinala sa Novakom, očekujemo Mareja, ali taj scenario nije toliko izvestan. Činjenica jeste da verovatni Marejev protivnik u 4. kolu  Žil Simon nije u nekoj velikoj formi, da s obzirom na formu Tomaša Berdiha, nije sigurno da će Čeh biti Škotov protivnik u četvrtfinalu.

Mi bi voleli da to bude Janko Tipsarević, ali on na startu ima nezgodnog Monaka, koji takođe nije u formi, pa verovatno Kevina Andersona. Ako njega prođe  sledi vrlo verovatno meč sa Čehom, sa kojim je do sada dobro prolazio.

Viktor Troicki je u drugoj polovini žreba i mogao bi do trećeg kola i meča sa Federerom. Prvi protivnik mu je Granoljers, a onda Nišikori ili Melcer. Kako je Federer favorit bez obzira ko će mu biti protivnik u trećem kolu, u četvrfianlu ćemo najverovatnije gledati njegov meč sa Gaskeom!

I na kraju Nadal. Njega na putu do Federera čekaju najverovatnije protivnici iz Barselone, Per, Almagro i verovatno u četvrtfinalu Ferer, mada prema formi, ne bi bilo iznenađenje da se tu nađe Tomi – Robedo ili Has!

Na turniru neće biti Del Potra umesto kojeg je na turnir direktno upao Gofan, a titulu brani Rodžer Federer, koji je u finalu prošle godine pobedio Tomaša Berdiha.