Madrid: Nadal i Nišikori u finalu

Rafael Nadal imaće priliku da odbrani trofej iz Madrida osvojen prošle sezone, pošto je danas sa 2-0 savladao Bautistu Aguta. Njegov protivnik u finalu neće biti Španac, već Japanac Kei Nišikori koje je sa 2-1 dobio Davida Ferera.

Iako je prvi reket sveta u prvom polufinalu pobedio sa 6-4, 6-3 Roberta Bautistu Aguta, Nadal nije imao lak posao. Meč koji je trajao 104 minuta imao je dosta uzbudljivih poena i preokreta. Popularni Rafa je već u prvom gemu napravio brejk, ali je tu prednost izgubio sredinom seta. Međutim, u najdužem gemu seta (sedmi gem), Nadal je uspeo da oduzme servis Agutu što je i odlučilo ishod prvog seta.

nadal i nisikoriNadal je, baš kao i u prvom setu, prvi stigao do brejka, a potom do još jednog za 4-0. Bautista Agut, prekida seriju osvajanjem gema gde je spasio dve brejk lopte. Potom uspeva da vrati jedan brejk i dođe do 4-3. Ali, to je bilo sve pošto Nadal rutinski privodi meč sa dva vezana gema.

Drugo polufnale bilo je mnogo uzbudljivije od prvog. Snage su odmerili David Ferer, domaći teniser i Kei Nišikori. Meč je trajao skoro tri sata i u potpunosti je opravdao ulogu polufinalnog meča. Da je Ferer iskoristio prednost brejka u prvom setu možda bi i rezultat  bio drugačiji. Imao je Ferer 5-2, ali mu to nije bilo dovoljno za osvajanje prve deonice koju je izgubio u taj-brejku sa 7-5. 

U drugom setu Ferer je uspeo da sačuva prednost brejka koju je napravio, prvo u sednom, a posle i u jedanaestom gemu. Treći set trajao je 56 minuta, a odlučio ga je samo jedan brejk i to Japanca u šestom gemu. Nišikori je na kraju slavio sa 7-6, 5-7, 6-3. Pobedu je odneo iskoristivši tek devetu meč loptu.

Nadal je sutra veliki favorit imajući u vidu da vodi sa 7-0 protiv Nišikorija, a Japanac je samo jednom uzeo set Nadalu i to na Vimbldonu 2008 u njihovom prvom međusobnom duelu.