Madrid: Ana – Jelena već u drugom kolu!

0,,12781~11898170,00Danas je obavljen žreb za Premier mandatori turnir u Madridu.  Izvesno je da će  u drugom kolu ovog turnira koji posle GS, spada u seriju najvećih, Jelena i Ana igrati jedna protiv druge ako prođu prvo kolo, a protivnice će znati posle odigranih kvalifikacija, koje počinju danas a koje imaju dva kola. U glavnom žrebu igraće još  jedna srpska teniserka, Bojana Jovanovski, koja će imati težak zadatak protiv Julije Gerges, sa kojom se sastala jednom u karijeri i ima pobedu, do koje je došla posle predaje pri rezultatu, 6-2 3-1 u Dubaiju 2009.

Šesnaest nositeljki na turniru su i 16 prvoplasiranih sa WTA liste, što dovoljno govori o kvalitetu turnira. Iz tog razloga Jelena nije nositeljka i zato je moguć meč sa Anom u tako ranoj fazi turnira. Koja god da prođe, neće biti srećna sledećim protivnicama. Sledi najverovatnije Agnješka Radvanska, pa Kerber ili Petrova. Polufinale je najverovatnije rezervisano za Šarapovu, mada bi Marija mogla imati problema sa Lisicki, kasnije Kvitovom ili Stosur.

Sa druge strane su prvi i treći reket sveta, Serena Vilijams i Viktorija Azarenka, kojoj je ovo prvi turnir posle predaje u četvrtfianlu Indijan Velsa. Serena na svom putu ima Kiriljenko, a zatim najverovatnije Voznjacki ili Li, dok će  Azarenka do polufinala igrati verovatno protiv neke Italijanke, Vinci ili Erani. Možda se tu ipak nađe Bojana, koja bi posle Sabine, morala upravo pomenutim redom, da pobedi obe Italijanke.

Turnir u Madridu je relativno nov turnir u kalendaru teniserki, jer se igra od 2009. godine. Nije teško nabrojati dosadašnje pobednice a one su: Safina, Rezai, Kvitova i Serena Vilijams prošle godine. Negde u ovo vreme, pre Madrida igrao se turnir u Berlinu, koji je spadao u Tier I seriju. Od samog starta igra se istovremeno i ATP turnir. Igra se za nagradni fond od 4,033,254.

Od srpskih teniserki, Jelena je imala najviše uspeha sa dva četvrtfinala, 2009. i 2010. godine. Ana Ivanović je samo jednom stigla do trećeg kola i to prošle godine, a Bojna Jovanovski do drugog kola 2011. godine. Jelena i Ana su se već jednom sastale na ovom tunriru, u prvom kolu 2010. godine kada je Jelena bila bolja 4-6 6-4 6-1.