Ludi vikend!

Uspešna nedelja, krunisana je uspešnim završnicama koje su igrane ovog vikenda u raznim kategorijama turnira. Srpski predstavnici igrali su u čak 7 finala u pojedinačnoj konkurenciji i 5 u dublu. Rezultat su 8 osvojenih titula!

Nije tu bilo ATP i WTA turnira, pa ni jačih čelindžera, ali ko se ikada negde takmičio zna, koliko je teško pobediti u nekom takmičenju. Svakako najveća titula je ona koju je osvojila Aleksandra Krunić. Ona je na 25k turniru u Švajcarskoj postala dupli pobednik, osvojivši titule u obe konkurencije. Prvo je Aleks osvojila svoju 6 ITF titulu(prvu posle dve godine), pobedivši u finalu Amerikanku Šol, ubedljivo u dva seta, da bi slično uradila i u dublu sa partnerkom Anom Vrljić.

Ono što je pošlo Aleksandri u subotu za rukom, nije Borisu Pašanskom. I on je igrao oba finala na fjučersu u Italiji ali je oba izgubio. I drugo muško finale nije donelo titulu za Srbiju. Danilo Petrović je na TC Novak igrao protiv prvog nosioca, iskusnog Atile Balaša i nije dobro prošao, ali je za utehu titula u dublu na istom turniru, koju je osvojio, malo razočarenje u singlu, Nikola Ćaćić u paru sa doskorašnjim zemljakom Goranom Tošićem.

Dakle, teniserke su bile uspešnije u finalima, jer su titule pored Aleksandre osvojile i Natalija Kostić kao i Vojislava Lukić. Kostić je u sovm rodnom gradu popravila prošlogodišnji rezultat, kada je igrala polufinale i u meču punom preokreta, koji je trajao oko tri i po sata, pobedila Akiki iz Hrvatske, tako što je gubila 3-0 u trećem setu uz dva brejka zaostatka, sprečila da protivnica iskoristi svoje gem lopte i povede sa 4-0 i osvojila sve gemove do kraja meča! To je već 5 ITF titula za Nataliju, sve osvojene u poslednjih godinu dana.

Sa druge strane “bare” Vojislava Lukić očigledno nema konkurenciju na satelitima. I na drugom uzastopnom turniru, Vojka osvaja titulu, njenu šestu, kojom ulazi mešu 800 najboljih i najvljuje brz povratak na pozicije koje je nekada imala a to je bilo 203. mesto WTA liste. Jedina teniserka koja nije uspela da finale pretvori u titulu je Nina Stojanović , koja je posle par lepih pobeda na juniorskom G3 turniru u Moskvi, u finalu izgubila od Laskutove, ali je titulom u dublu, obezbedila veliki napredak na juniorskoj listi koaj će biti objavljena danas.

Kada smo kod juniora, uspešan je bio Nikola Milojević, mada je i polufinale i finale igrao u tri teška seta, gde je posle razmene uspešnih taj brejkova, u trećem ubedljivo trijumfovao. Na kraju, Bonić je svoje loše izdanje u Egiptu u singlu, u mnogome popravila u dublu, gde je juče osvojila titulu  u paru sa Nemicom Bamburac.

Dakle, iz 12finala, 8 titula. Lepi rezultati, zbog kojih postojanje ovakvog sajta dobija još više smisla. Dolazite, učestvujte u praćenju….ko zna možda sledeća nedelja bude isto tako uspešna. Uspeh ponekad zna da bude zarazan.