Lučić-Baroni osvojila WTA titulu posle 16 godina!

Neverovatnih 16 godina trebalo je Hrvatici Mirjani Lučić-Baroni da ponovo podigne pehar na nekom WTA turniru. Prethodno je to učinila 1998. godine na turniru u Bolu, a večeras je sa 6-4, 6-3 savladala Venus Vilijams u finalu Kvebeka i tako stigla do treće WTA titule u karijeri.

Mirjana+Lucic+Baroni+2014+Open+Day+7+G-w0BptO8G8lJoš kao tinejdžerka pokazala je da ima ogroman talenat. Uspela je da osvoji dve WTA titule, a najveći uspeh joj je svakako bilo polufinale Vimbldona 1999. godine. Ipak, nakon toga kao da je nestala sa teniske scene. Ove sezone uspela je ponovo da uđe u najboljih 100 ito nakon plasmana u 4. kolo US Opena, a sa odličnim igrama nastavila je i na WTA turniru u Kanadi. Ovom titulom, Mirjana će se već od sutra nači na 56. poziciji na WTA listi.

Iako nije bila nositeljka, Hrvatica je agresivnom igrom, koja ju je krasila krajem 20. veka, uspela da savalada favorizovanu Venus Vilijams u dva seta. Mirjana Lučić-Baroni je tako postala druga teniserka iz Hrvatske koja je ove sezone osvojila neki WTA turnir, a ujedno je postala i teniserka sa najvećim razmakom između osvojene dve WTA titule.

Nakon titule u singlu, Mirjana se nije zaustavila, već je u paru sa Čehinjom Lucijom Hradeckom osvojila i titulu u dublu, pobedivši u finalu češko-nemačku kombinaciju Hlavačkova/Gerges, sa 6-3 7-6(8).

Mirjana ima 32 godine, i ovim rezultatima je pokazala da se u tenisu nikada ne zna kada će doći nečije vreme, a nema sumnje da bi Mirjana Lučić-Baroni bilo zvučnije ime u tenisu, da je kroz karijeru nisu pratile razne povrede i porodični problemi.