Loš Novak, bolji Janko

Izgledalo je set i po da se Novak razigrava i da polako vraća igru koja je recimo, na njegovom nivou. Janko nije bio najsigurniji, kao da nije imao ni jasnu sliku kako treba taktički da odigra meč. Rizik je donosio greške, a držanje loptice u igri je samo davalo šansu Novaku da polako uđe u udarac.

Početkom drugog seta, Jankov servis je stalno visio, ali je Novak lakim greškama propuštao šanse da meč lagano završi u svoju korist. I onda se desio pad. Te greške su se povećavale iz gema u gem. Obično su bile posle sporih i lakih loti koje je Novak trebalo da ubrza, ali zato nije imao samopouzdanje. Sledi loš Novakov gem i Janko se vraća u meč, stiče brrejk prednosti i vodi sa 4-2. Iako je Janko, svojim greškama, odmah dozvolio ribrejk, bilo je jasno da sad sve zavisi od njega. Odlično je u nastavku miksovao agresivnu igru, sve bolji servis i po potrebi provocirao Novaka na grešku, kako je uostalom i došao do 5-3, što je bio i početak kraja za Novaka.

Malo je čudno, kako je čovek koji je pucao od samopouzdanja do pre dva meseca, odjednom izgledao kao neko ko nikada nije pobedio igrača iz Top 10. To dovoljno govori koliko je tenis komplikovan sport. Na kraju sve bolji Janko uz dva brejka, lagano privodi meč kraju, osvaja 200 poena i 120.000. dolara i može još više da žali za promašenim volejem protiv Berdiha jer bi se najverovatnije našao u polufinalu turnira. Tamo još uvek može da zaigra Novak, ako Berdih izgubi, što je realna opcija ali je pitanje da li čak i Novak to želi u ovom trenutku.