Loš dan za Bojanu i Anu

Ana Sydney 2012Turnir u Sidneju još nije ljudski ni počeo, a Bojana i Ana više nisu u njemu. Počele su noćas, orve na svojim terenima i prve izgubile, Ana od Safarove 6-7(5) 2-6, Bojana od Vegele 6-3 4-6 2-6.

Za sada se ponavlja priča od prošle, pa i nekoliko zadnjih godina. Taman se pomisli da je Ana počela da se diže, vraća na neke pobedničke staze, usledi neki traumatični poraz, koji ostavi posledice i na naredne turnire. Ne treba naravno, zaboraviti na faktor  protivnica, jer je Safarova prošle godine odigrala dobru sezonu i svakako je neko ko ima kvaliteta da pobedi Anu.

Problem je dakle, zašto Anin kvalitet nije pobedio u jednom tvrdom meču, bar kada je prvi set u pitanju. U setu nije bilo brejkova, a Ana je imala jednu priliku da stekne prednost više. Onda je došao taj brejk, u kojem je Ana imala 5-4 i servis i izgubila, a onda je jednostavno pukla što govori i nje procenat prvog servisa od 41%.

Bojana je imala već dobijen meč, ali je po svom lošem običaju sve ispsutila. Vodila je 6-3 i imala brejk uz 4-3, i dozvolila je da se protivnica vrati, uzme set, a onda se Bojani dogodilo isto što i Ani u drugom setu. Bojana tu možda ima malo opravdanje, umor, jer je prošli meč trajao gotovo tri i po sata, a razmak između dva meča je bio relativno kratak, 19-20 sati.

Bojana ima teoretsku šansu da uđe u glavni žreb kao srećni gubitnik, a ako ne, opet će na turniru ostati samo Jelena, a dokle će ona…