Lorenciju opet dva gema

Ni u drugom meču prvog kola nekog GS turnira, Paolo Lorenci nije uspeo Novaku da uzme više od dva gema.Ovo ga puta ih je rasporedio u prvi i treći set, 6-1 6-0 6-1.

Da li je Italijan taličan, kada je u pitanju Novak Đoković, videćemo za 12 ili 13 dana, kada se bude završio turnir u Njujorku. Naime, Lorenci je bio prva prepreka prilikom Novakove ovogodišnje odbrane Austrelien opena, a eto, žreb je hteo da to bude i u Njujorku.

Sve što je Lorenci uradio u ovom meču ili bolje što mi je Novak dozvolio da uradi je brejk na startu meča i prvi gem na svoj servis, na startu trećeg. Paolo kao da je znao, da su mu najveće šanse dok se Novak ne zagreje, pa je krenuo energičnije u meč, što mu ne bi pomoglo da napravi brejk, da Novak nije smestio dve lagane lopte, posle odličnog prvog servisa, njemu na reket.

Sve ostalo je bila rutina za Novaka, lakši trenung, a posebno je bio fokusiran u drugom setu, kada je napravio 12 vinera uz samo dve greške. Ukupno ih je imao 12, a ako tražimo nešto što nije kod Novaka funkcionisalo danas, onda su to situacije na mreži, mada je bilo perioda kada je Novak igrao perfektno voleje, pa čak dobijao i aplauz od protivnika za neke poene.

Treba reći, da je servis nastavio da odlično služi Novaka, jer je noćas ubacio gotovo 4/5 prvog, uz naravno visoke procente kada je u pitanju iskorišćenost. Sledeći Novakov protivnik je igrač, koji se uglavnom može sresti na čelindžerima, Brazilac Dutra da Silva, koji je u prvom kolu bio bolji od pomalo zaboravljenog Gabašvilija, posle velike borbe u pet setova. Novak sa Brazilcem do sada, nikada nije igrao.