London: Janko bez sansi za polufinale

Janko Tipsarević se neće naći u polufinalu masters u Londonu. Ubedljivim porazom od Huan Martina Del Potra, 6-0 6-4, on je izgubio svaku šansu, da se posle poslednjeg meča u subotu, protiv Davida Ferera, plasira dalje.

Poraz Janka Tipsarevića , dao nam je pravu sliku današnjeg stanja na ATP turu.  Iako se na prvi pogled stiče ustisak da je Janko zalutao, to svakao nije tako, bar kada se drugi set uzme u obzir, ali je očigledno, da je razlika između Top 8 i ostatka svetskog teniskog sveta, poprilična. Janko je na pravom mestu, jer je po plasmanu to zaslužio, s obzirom na povredu Nadala, ali je bilo jasno i pre turnira da je bez šanse za ozbiljniji plasman.

Ipak, mora mu se zameriti prvi set. Prosto je neverovatno, kako je Janko stegnuto i uplašeno ušao u meč, iako mu to nije bio prvi meč na turniru, ni ove, a igrao je i prošle godine. Dok se Janko sabrao, imao je dva brejka protiv sebe, a pored velike borbe, nije uspeo da osvoji nijedan svoj servis gem do kraja seta.

U drugom je to bila druga priča, Janko je za neke poteze pobrao aplauze londonske publike, ali se ipak sve završilo rutinski izgubljenim setom. Janku tako preostaje poslednji meč u grupi, da popravi utisak i osvoji 200 poena, koliko je osvojio i prošle godine. Neće biti lako, protivnik mu je David Ferer, ali će Janko verovatno najresterećenije ući u taj meč,  pa ako David počne da posustaje zbog umora, možda iskoristi tu šansu.