Lisicki prekinula Serenin niz

sabineJoš od februara i poraza u finalu Dohe Serena Vilijams nije izgubila nijedan meč sve do susreta sa Sabinom Lisicki. Nemica je napravila najveće iznenađenje u ženskom delu turnira savladavši favorita broj 1 sa 6-2, 1-6, 6-4.

Meč je počeo velikom borbom sa obe strane, ali Serena ulazi u niz grešaka i dozvoljava Nemici da prva napravi brejk i povede sa 4-2. Lisicki je dobila  samopouzdanje i za pola sata igre dobila prvi set sa 6-2. Loše je igrala, loše i servirala Serena koja je već tada počela da se žestoko nervira.

Na početku drugog seta Lisicki je osvojila svoj servis gem, ali to je bilo sve od nje u drugom setu. Serena je nanizala 6 gemova i za manje od 30 minuta izjednačila u setovima. Serena je lako došla do 6-1 i očekivala se demonstracija moći  Amerikanke i u trećem setu, ali Sabine nije tako mislila. Posle 4-2 za Vilijamsovu, Lisicki je neverovatno lako došla do brejka a onda je spasila tri brejk lopte za 4-4.

Lisicki je jednostavno upala u pobednički ritam i iskoristila drugu brejk loptu za 5-4. U sledećem gemu servirala je za meč. Prvu meč loptu nije iskoristila, zatim je duplom servis greškom dozvolila Sereni brejk loptu, ali je sjajnim servisima iznudila i drugu meč loptu koju je iskoristila i došla do istorijskog trijumfa i plasmana u četvrtfinale Vimbldona.