Linc: Ana predala meč drugog kola!

Na WTA turniru u Lincu, nakon pobede u prvom kolu nad Polinom Parmentje iz Francuske, srpska teniserka Ana Ivanović odlučila je da preda meč drugog kola amerikanki Medison Brengl, zbog povrede kuka.

TENNIS - WTA, Generali Ladies Linz

U meču prvog kola, Ana je tražila lekarski tajm aut zbog bolova u kuku, ali je uspela da taj meč završi bez većih problema sa 6-3,  6-2.  Na konferenciji za novinare Ana je rekla da nije sigurna da li će da nastavi sa turnirom. Tokom noći je išla na terapije, i ipak odlučila da se povuče sa turnira kako ne bi pogoršala povredu.

“Povreda me je mučila tokom celog leta. Donela sam tešku odluku jer je ovo jedan od mojih omiljenih turnira. Htela sam da osvojim i treću titulu ovde, ali ću taj san probati da ostvarim za godinu dana”, rekla je Ivanovićeva.

Ana je u Lincu beležila dobre rezultate, jer je osvojila dve titule: 2008. i 2010. godine. Prošle godine igrala je finale, 2005.  1/2 finale i ima dva 1/4 finala 2006. i 2012.

Takođe, Ivanovićeva je odustala i od WTA turnira u Moskvi koji se igra naredne nedelje.

Nadamo se da će se Ana brzo oporaviti i dobro spremiti za ono što je dobrim rezultatima tokom čitave sezone izborila i sigurno zaslužila, za završni masters turnir na kome učestvuje 8 najboljih teniserki u sezoni.

Završni turnir se igra u Singapuru od 20. do 26. oktobra, a pored Ane učestvuju i Serena Vilijams, Marija Šarapova, Simona Halep, Petra Kvitova,  Eženi Bušar, Agnješka Radvanjska i Karolina Wožnjacki.