Na Li propušta američku turneju

Kineska teniserka Na Li, trenutno svetski broj dva, će zbog povrede kolena propustiti letnju američku turneju na betonu. Ona je prošle godine igrala polufinale Toronta, Sinsinatija i US Opena, tako da će drastično  da padne na listi, jer će izgubiti ukupno 1690 poena, a trenutno ima 6960. 

 Li Na 1R na-li

Li je planirala da igra Rodžers Kup u Montrealu, “Western&Eastern” Open u Sinsinatiju kao i US Open. Ovo će biti prvi grend slem koji će Li propustiti još od Australijen Opena 2009. godine, na kom nije igrala isto zbog povrede kolena.

Kineskoj teniserki su proteklih 52 nedelje bile najbolje u životu – trenutno je druga teniserka sveta, odmah iza Serene Vilijams i trenutno je treća na rejs listi, iza Šarapove i Halep. Ove godine u Melburnu je uzela i svoj drugi grend slem, dok je prvi osvojila još 2011. u Parizu.

Na društvenim mrežama, Li je napisala:

“Želim da obavestim sve moje sjajne navijače da ću, nažalost, morati da se povučem iz pretstojećih WTA turnira u Montrealu i Sinsinatiju, kao iz US Opena. Još od marta se mučim sa mojim kolenom, i jednostavno mi ne dozvoljava da igram na najvišem nivou. Moj medicinski tim me je savetovao da se povučem kako bi moje koleno imalo vremena da se oporavi. Jedva čekam da se vratim na teren ove jeseni u Vuhanu i Pekingu. “

Nadamo se da ova povreda nije tolika da je odvoji od terena na duže vreme od ovog koje je najavila, i da je ova povreda neće dovesti do okončanja karijere.