Li i Azarenka u finalu AO

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee  U finalu ovogodišnjeg Australijan opena sastaće se Na Li i Viktorija Azarenka.

Li se pobrinula za novi podvig u Melburnu, eliminisavši drugu favoritkinju, Ruskinju Mariju Šarapovusa  6:2, 6:2, dok je Azarenka bila bolja od Sloan Stivens sa 6:1, 6:4.

Kineskinja je odlično počela meč napravivši brejk, a potom ga je i materijalizovala za 3-1. Šarapova opet gubi svoj servis, a Li brilijantnom igrom dobija prvi set sa 6-2.

Šarapovoj je očigledno teže pala velika vrućina, a meč je počela dvema duplim servis greškama, što se manje-više prenelo i na ostatak njene igre u prvom setu u kojem je imala 17 neiznuđenih grešaka.

U drugom setu teniserke su držale svoje servise do rezultata 2-2 kada Li pravi dva nova brejka i sigurnim servisima dolazi do pobede i zasluženog finala.

Li je imala 21 viner i 18 grešaka, dok je Ruskinja zabeležila 17 direktnih poena i 32 neiznuđene greške. Šarapova je na drugi servis dobila samo šest od 24 poena.

Posle meča sa Li, Šarapova je izjavila da nije koristila prilike i da je zato izgubila.

“Mislim da je ona odigrala sjajan meč, bila je mnogo agresivnija i diktirala je igru, dok sam se ja uvek branila. Kada sam imala šanse, na izjednačenjima ili brejk loptama, nisam osvajala poene. Znači, imala sam prilike, samo ih nisam koristila“, rekla je Šarapova.

Kineskinja se plasirala u svoje drugo finale na Australijan openu, u kojem će igrati protiv Viktorije Azarenke. Beloruskinja nije baš bez muka okončala svoj susret sa senzacionalnom Sloan Stivens.

Furiozna Azarenka brzo je povela sa 6:1 i 2:0. Azarenka je mnogo oscilirala u igri, bila je vidno nervozna i imala je probleme sa disanjem. Amerikanka je vratila brejk i izjednačila na 2:2, a onda je još dva puta Stivens gubila, pa vraćala brejk.

Pri vođstvu od 5:3 u drugom setu, Beloruskinje je servirala za trijumf – i naišla na probleme. Pet meč lopti je tada prokockala, Stivensova je napravila brejk, a onda je Azarenka zatražila medicinski tajmaut. Umesto dozvoljenih 3 minuta Azarenka je u svlačionici bila čak 7 minuta i pokazala još jednom svoje nesportsko ponašanje.

Iako najpre nije bilo jasno šta je tačno posredi, da li su u pitanju problemi sa disanjem ili bolovi u ramenom pojasu, Beloruskinja se posle vratila na teren i brejkom obezbedila učešće u novom finalu.

Finale se igra u subotu!