Li crtala po terenu, Bojana uzela samo gem

U 2. kolu Pekinga Na Li bila je i više nego ubedljiva protiv Bojane Jovanovski. Za manje od sat vremena tenisa Li je prosto pregazila Bojanu, kojoj nije dala da dođe do nade za preokret, ni u jednom momentu.

bojana jovanovskiU prvom setu Bojana nije stigla ni do jedne gem lopte, a kamo li brejk lopte i Li je rešila set u svoju korist posle malo više od 20 minuta. U drugom setu, Bojana je stigla do gema ali više od toga nije mogla protiv danas impresivne Kineskinje. Li je pogađala iz svih pozicija na terenu, i forhend i bekend su funkcionisali odlično, a koliko je Li bila sigurna pokazuje i osvojen poen na servis volej igru sredinom drugog seta!

Statistika je potpuno na strani Li. Imala je 23 vinera i 16 neiznuđenih grešaka dok je Bojana ravnomerno rasporedila svoj skroman broj vinera, po dva u svakom setu, uz 16 neiznuđenih grešaka. Pritom, nije imala ni jednu jedinu brejk loptu a Li je iskoristila svih šest koje je imala. U osmini finala Li igra protiv Sabine Lisicki, koja je takođe bila  ubedljiva i za manje od sat vremena počistila Venus Vilijams 6-1, 6-2.