Laures: Đoković najbolji sportista godine

Novak Đoković je po drugi put u karijeri nosilac Laureus nagrade, koja se dodeljuje najboljem sportisti godine. Prvi teniser sveta je prvi put proglašen za najboljeg na svetu pre tri godine, kada je nagrađen za sve što je postigao tokom 2011. Te 2011. je osvojio 10 ATP titula od čega 3 GS trofeja.

Nole je prošle sezone osvojio sedam trofeja: Vimbldon, potom masters titule, Indijan Vels, Majami, Rim i Pariz, bio je neprikosnoven u Pekingu i na završnom mastersu u sezoni u Lonodnu. 

laures

Protekla sezona je bila jedna od najboljih u mojoj karijeri, ostvario sam velike uspehe, ali moram da istaknem da to nije bila isključivo moja zasluga. Veliku zahvalnost dugujem svom timu koji mi je mnogo pomogao i bez koga ne bih bio ovo što jesam. Hvala Laureusu, instituciji koja okuplja sportske legende, i koja brine o mladima širom sveta. Sport je zaista inspiracija i motivacija za mnoge od nas i jezik koji svi razumemo i volimo. Sport je često ohrabrenje za decu da vežbaju i sanjaju. Ali, to nisu samo trofeji i medalje, već takmičenje i nadogradnja kao put ka boljim pojedincima i boljem društvu“, rekao je Đoković.

Srbin se za nagradu najboljeg svetskog sportiste borio sa osvajačem “Zlatne lopte” Kristijanom Ronaldom, šampionom Formule 1 Luisom Hamiltonom, najboljim svetskim golferom Rorijem Mekilrojem, Moto GP prvakom Markom Markesom …. 

Sportiskinja godine je Genzebe Dibaba, najbolji tim je fudbalska reprezentacija Nemačke, dok je Li Na dobila nagradu za izuzetno dostignuće.