Laslo, Filip i Aleksandra uspešni na RG

Četiri od šest naših predstavnika u kvalifikacijama Rolan Garosa su izašli na teren i troje su zabeležili pobede.

28. nosilac u kvalifikacijama, Laslo Đere, savladao je nekada top 40 tenisera, Benjamina Bekera, posle tri seta. Laslo je dalje prošao nakon pobede 6-2, 2-6, 6-3. U uvodnom setu Laslo je dominirao poveo 3-0 i rutinski priveo set kraju, u drugom je to učinio Nemac, a največa borba viđena je u trećem setu. Laslo je spasio brejk loptu u petom gemu, u narednom iskoristio četvrtu za prednost 4-2 pa je stečeni brejk sačuvao do kraja i prošao na megdan još jednom Nemcu, Oskaru Oteu.

Miljan Zekić je pružio jak otpor bolje plasiranom Francuzu Vinsentu Milou ali nije mogao bolje od 3-6, 4-6.

Filip Krajinović je u poslednjem trenutku upao u kvalifikacije, stigao je umoran iz Nemačke gde je u nedelju osvojio čelendžer iz kvalifikacija, i sve je ukazivalo na brz Filipov poraz. Sem Grot je imao set i brejk prednosti, ali je Filip uspeo da pronađe formu i svežinu i pobedi 3-6, 7-6 (3), 6-2 pa će u sledećem meču igrati protiv Daniela Masura. Kao  i  u nedavnom  meču u polufinalu čelindžera i danas je Krajinović pokazao izuzetnu upornost i  prisebnost, osobine koje ga ranije nisu krasile, i uspeo  da preokrene rezultat i  dobije meč protiv jakog protivnika.

Kod dama, Aleksandra Krunić je slavila protiv nekada top 50 teniserke, Aleksandre Vozniak, rutinski sa 6-3, 6-1. U meču je Aleksandra držala sve konce u svojim rukama i rutinski, bez imalo problema, prošla u drugo kolo kvalifikacija, na megdan Terezi Matrincovoj. Krunićeva je 16. nosilac u kvalifikacijama.

Sutra će na teren izaći i 17. nosilac Nina Stojanović, protiv iskusne Lucije Hradecke, i Ivana Jorović, protiv Ane Blinkove, 14. nosioca u kvalifikacijama.