Lajoviću malo falilo da savlada Dolgopolova

Malo je falilo Dušanu Lajoviću da napravi svoj najbolji uspeh u karijeri. Ukrajinac Aleksandar Dolgopolov savladao je našeg tenisera u 3. kolu Majamija posle tri seta rezultatom 3-6, 6-0, 7-6 (5). Ključni momenat meča dogodio se u taj brejku kada je očiglednu lopticu u terenu sudija okarakterisao kao aut. Čelendž je zatražen, ali se poen morao ponoviti i umesto 6-4 za Srbina i servis za meč, rezultat je ostao 5-5 što je Ukrajinac iskoristio i došao do 7-6 (7-5) u trećem setu.

dusan lajovic majami 2014Srbin je sjajno započeo meč i već u četvrtom gemu oduzeo servis Aleksandru Dolgopolovu, a zatim i materijalizovao stečenu prednost za velikih 4-1. U nastavku seta igralo se gem za gem, brejkova nije bilo, pa je Srbinuspeo da osvoji uvodni deo igre rezultatom 6-3.

Drugi set je bio potpuno u znaku iskusnog Ukrajinca, opustio je ruku i obrušio se na još neiskusnog Lajovića. Dologopolov je osvojio svih šest gemova, a Lajović je dosta i grešio.

U trećem setu viđena je velika borba. Dušan Lajović je na samo stratu oduzeo servis rivalu, a potom došao do prednosti od 2-0. Međutim, već u naredna dva gema Dolgopolov je uspeo da vrati izgubljeno i dođe do izjednačenja – 2-2. U nastavku seta brejkova nije bilo do sedmog gema, kada je opet Srbin oduzeo servis rivalu, potom sačuvao prednost, ali kada je servirao za meč, Ukrajinac je uspeo da vrati brejk i dođe do izjednačenja – 5-5. Posle desetog gema počela je kiša, meč je prekinut, a nakon povratka tenisera na teren ušlo se u taj-brejk. U taj-brejku je Dušan imao prednost od 5-4 uz dva servisa, ali je na kraju izgubio zbog prethodno navedene situacije.

Izvor: Telegraf i Nettenis