Lajović uz Novaka

Dušan Lajović, Rolan Garos 2013Srbija ipak neće ostati na jednom predstavniku u singl konkurenciji, kada je muški deo žreba za AO u pitanju. Dušan Lajović je uspešno prošao kvalifikacije a u poslednjem kolu je bio bolji od Cunghua Janga sa 6-0  6-3.

Najlakši posao u kvalifikacijama “koje je morao da prođe”, Dušan je imao upravo u trećem kolu. Baš kao i u jedinom dosadašnejm međusobnom meču sa teniserom iz Kineskog Tajpeha, kada mu je na čelendžeru u Karšiju prepustio samo četiri gema, Lajović je bio ubedljiv a jedine probleme imao je početkom drugog seta.

Pošto je protrčao kroz prvi i napravio brejk na startu drugog, Lajović je dozvolio protivniku da se vrati u meč, a na 2-3 je morao da spašava brejk lopte. Ipak, od 3-3 Lajović ponovo preuzima kontrolu i uspešno privodi set i kvalifikacije kraju.

Lajović ovoga puta nije razočarao a mora se priznati da bi poraz u kvalifikacijama bilo razočarenje. Bio je favorit u svim mečevima a samo je prvi protivnik, Amerikanac Tenis Sandgren, član društva 200 najboljih tenisera, tačnije 184. na ATP listi. Zanimljivo da su svi protivnici u kvalifikacijama, bili 1991. godište, negde oko godinu dana mlađi od Dušana.

Sledi žreb za popunu glavnog žreba i biće mu preko potrebna doza sreće kako bi dobio šansu za prolaz dalje. Jer, protivnici bi mogli da mu budu Luka Puje, Julijan Rajster, Žoao Souza ili neki kvalifikant, ali i Del Potro, Gaske, Izner….

Ko će biti protivnik, znaće se posle završetka današnjih kvalifikacija, pa Duciju  možemo poželeti sreću i bar još jednu pobedu, koja bi ga dovela blizu plasmana u prvih 100 tenisera na svetu.