Lajović u glavnom žrebu Akapulka!

dusan_lajovic_1Dušan Lajović prvi put će se naći u glavnom žrebu jednog ATP500 turnira. U poslednjem kolu kvalifikacija prošao je Filipa Pečnera, posle dobijenog prvog seta, 6-4 kada je usledila predaja Nemca.

Lajović je tako, pomalo srećno došao do velikog turnira jer je u prvom kolu za protivnika imao domaćeg igrača koji je u kvalifikacijama nastupio sa specijalnom pozivnicom. Dušan se već jednom okušao u kvalifikacijama za turnir ovakve kategorije, prošle godine u Tokiju, ali je u drugom kolu izgubio od Stahovskog.

U prvom kolu, Dušanov protivnik će biti Pablo Anduhar. Španac će svakako biti teška prepreka i može se reći da je srpski teniser mogao i bolje i gore da prođe. Nije imao sreće da mu protivnik bude domaći, malo poznati teniser, Danijel Garza, ali protiv Anduhara, trenutno 47. na ATP listi, ima neke šanse, koje protiv Nadala ne bi imao. Ni drugo kolo ne bi bila nepremostiva prepreka, mada je Beno Per, svakako ozbiljan protivnik i favorit.

Što se turnira tiče, prvi nosilac je David Ferer, Nadal je drugi i njegov protivnik u prvom kolu biće kvalifikant Švarcman iz Argentine. Biće svakako zanimljivo polufinale između dva zemljaka, Nadala i Almagra, ako Beluči ne iznenadi kolo ranije velikog favorita. Sa druge strane, projektovano polufinale bi bilo između Ferera i Vavrinke.

Isti turnir održava se i u ženskoj konkurenciji. Ali, za razliku od ATP,  WTA turnir spada u treću kategoriju, tj Internacional seriju.
Aleksandra Krunić igrala je kvalifikacije ali je, na žalost, poražena od Lare Pous Tio u dva seta, 4-6 2-6.