Lajović i Škugor bez titule u Umagu

Dušan Lajović je rano završio takmičenje u singlu na ATP turniru u Umagu, ali je zato u paru sa Frankom Škugorom uspeo da izbori finale gde su danas, nažalost, poraženi od iskusnijeg para, Čeha Rosola i Čermaka. Česi su slavili sa 6-4, 7-6 (7-5) posle 77 minuta igre na centralnom terenu.

lajovicU prvom setu Lajović i Škugor su imali dve šanse za brejk u sedmom gemu, ali su poklekli u poslednjem, kada su Česi oduzimanjem servisa dobili set sa 6-4. U nastavku meča srpsko-hrvatska kombinacija je prva stigla do brejka, poveli su sa 3-1, pa 4-2, pre nego što su Česi izjednačili na 4-4. Potom su Rosol i Čermak imali pet meč lopti u desetom i jedanaestom gemu, ali je srpsko-hrvatska kombinacija uspela da izbori taj-brejk. “Trinaesti gem” odlučio je samo jedan mini brejk koji su napravili Česi pa su zasluženo stigli do titule.

Bez obzira na poraz u finalu, Lajović i Škugor (Hrvatska) obezbedili su rang karijere u dublu. Hrvat će po prvi put ući u najboljih 100, dok će se naš tensier naći među najboljih 400. Sa druge strane, Česi su prvi put trijumfovali u Umagu u konkurenciji dublova.