Lajović predao, Filip ide dalje

U srpskom derbiju na startu mastersa u Majamiju, Filip Krajinović savladao je Dušana Lajovića, nakon predaje bolje rangiranog Srbina u trećem setu, pri rezultatu 2-6, 7-6, 4-2 za Filipa. Lajović je dva puta servirao za pobedu.

filip-krajinovicLajović je dominantno krenuo u meč, oduzeo servis Filipu, a na svoj servis nije mu dao ni malo šanse, pa su mu dva brejka bila dovoljna za sigurnih 6-2.

I u nastavku je viđena ista slika, Dušan je sigurno dršao svoje servis gemove, jedan brejk bio mu je dovoljan da dođe u situaciju da servira za pobedu. Dve meč lopte nije iskoristio, ali Filip jeste brejk loptu pa je poravnao rezultat. Novi brejk Dušanu nije bio dovoljan, pa je ribrejkom Filip odveo meč u taj brejk. Imao je Duci dva servisa i vođstvo od 3-2, ali je do kraja taj brejka uzeo samo dva poena pa je meč otišao u treći set.

Filip je došao do brejka u petom gemu trećeg seta, a kada je isti potvrdio osvajanjem servisa. Lajović je predao meč.

Zanimljivo, i prethodni i pre ovog jedini meč ove dvojice, završen je predajom, ali je tada Filip predao meč u Hamburgu nakon četiri gema.

U drugom kolu, Filip će igrati protiv Gaela Monfisa.

Plasman u drugo kolo donosi 25 poena, pa uz 16 poena za preprođene kvalifikacije, Filipu donose verovatno plasman u top 90.