Lajović nakon tri seta poražen od Lopeza

Dušan Lajović nije uspeo da napravi iznenađenje i savlada Felisijana Lopeza u četvrtfinalu turnira u Kitu. Naš teniser je pruzio odličan otpor, bio je blizu i pobede, ali je Lopez na kraju pobedio sa 4-6, 7-5, 6-1.

Duel četvrtfinala je bolje otvorio naš teniser jer je već u prvom gemu napravio brejk, zatim ga i potvrdio za startnih 2-0. U daljem toku prvog seta Felisijano Lopez nije uspeo da vrati izgubljeni brejk, a Lajović je dobrim servisima priveo set kraju i osvojio ga rezultatom 6-4.

rsz_lajovic

Drugi set je bio prelomni. Brejkova nije bilo do pred sam kraj, iako je Dušan bio u prilici da protivniku oduzme servis i reši meč u svoju korist u ranoj fazi ovog perioda. Međutim, kada se razrešenje očekivalo u taj-brejku Lopez je izvršio pritisak na Lajovićev servis u dvanaestom gemu, uspeo je da iskoirsti drugu set loptu i osvoji drugi period sa 7-5.

Treći set počeo je sigurnim servisima sa obe strane, a onda je u četvrtom gemu Španac napravio brejk, došao do 3-1, a zatim potvrdio stečeno za velikih 4-1. U petom gemu na servisu je bio naš teniser, ali je pri rezultatu 15-40 i nove dve brejk šanse za Felisijana počela kiša koja je prekinula susret. Nakon skoro jednočasovne pauze teniseri su se vratili na teren, a Lopez je nastavio tamo gde je stao u trećem setu, iskoristio je drugu brejk loptu, došao do 5-1, a potom to i potvrdio za konačnih 6-1 i plasman u polufinale.

U polufinalu turnira u Ekvadoru igraće Felisijano Lopez protiv Fernanda Verdaska i Tomaz Beluči protiv Estrelje Burgosa.