Lajović iznenadio Lua, Novak bez borbe u 4. kolu

LajovicDušan Lajović je od srećnog gubitnika postao zasluženi pobednik, pošto je u 2. kolu Majamija savladao Jenhsun Lua sa 6-1 6-7(3) 6-3.

Lajović je lako poražen u drugom kolu kvalifikacija od Lukaša Lacka, pa se nije mnogo očekivalo od iznenadnog nastupa u drugom kolu, protiv iskusnog i nezgodnog tenisera sa Tajvana. Verovatno ni sam Lu nije očekivao težak posao, ali nedugo pošto je meč počeo, Lajović je imao set prednosti.

Sigurno je serivrao, izgubio je samo pet poena kada je počinjao poen, te je konstantno vršio pritisak na protivnika i sa dva brejka zvaršio prvi set. U drugom su teniseri razmenili po jedan brejk, iako je Lu imao čak šest brejk lopti. Tako se stiglo do tajbrejka, gde je Lajović prvi popustio. Lu je na 3-2 stekao prednost, koju je održao do kraja gema i seta.

I umesto očekivanog pada posle propuštene prilike da se sve završi u dva seta, Lajović očigledno dobro koristi iskustvo stečeno sve češćim prisustvom na velikim turnirima. Opet je sigurno servirao i na kraju iskoristio jedinu brejk šansu koja mu se ukazala na 3-2, a onda uz malo muke koristi treću meč loptu za najveći rezultat u karijeri!

Lajović je tako obezbedio 3. kolo i meč sa Dolgopolovom, ali i po prvi put ulazak među 80 najboljih na svetu. Lajović će tako za osam dana, spletom okolnosti ali i svojom zaslugom postati drugi reket Srbije!

A prvi reket Srbije, Novak Đoković, neće morati da igra meč trećeg kola, pošto se Florian Majer povuka sa turnira, zbog povrede prepona. Novak je tako ponovio prošlogodišnji rezultat, a za prolazak dalje, igraće protiv pobednika meča između Robreda i Benetoa.

Uspešan dan za tenisere zaokružio je Nenad Zimonjić koji je u paru sa Nestorom bio bolji od Džejmija Marija i Džona Pirsa, sa 6-4 7-5. U drugom kolu će ih čekati još jedan Mari, ovoga puta Džonatan, koji igra u prau sa Robinom Haseom.