Lajović izgubio od Kubota u neizvesnom meču

Dušan Lajović je u tesnom meču koji je trajao preko tri sata morao da pruži ruku prošlogodišnjem četvrtfinalisti Lukašu Kubotu. Poljak je slavio sa 3-1 u setovima i plasirao se u 3. kolo Vimbldona.

lajovicPrvi set rešen je u taj-brejku, a mogao je srpski teniser i ranije da osvoji prvu deonicu. Prokockao je tri brejk šanse, dve u prvom, a jednu u jedanaestom gemu, kada je Poljak ponovo uspeo da se odbrani. Međutim, u taj-brejku Lajović je brzo napravio mini brejk, poveo sa 4-1, a potom drugu set loptu iskoristio za vođstvo od 1-0 u setovima. U drugom setu Lajović je imao dve brejk lopte u šestom gemu, ali je Kubot odličnim servisom uspeo da se spasi i izjednači na 3-3. Već u narednom gemu je kaznio srpskog tenisera za propuštene šanse, uzeo je Lajoviću servis i poveo sa 4-3. Međutim, Lajović je odmah odgovorio istom merom i vratio brejk za 4-4. Konačna odluka je ponovo pala u taj-brejku, koji je ovog puta Kubot odigrao mnogo bolje i izjednačio na 1-1.

Treći set je bio ujedno i najkraći na meču, a trajao je samo 28 minuta. Nije bilo puno igre i dugih poena, a odlučio ga je jedan brejk Poljaka i to u šestom gemu. Kubot je osvojio treći set sa 6-3 i poveo je sa 2-1 u setovima. U četvrom setu viđena je velika borba, kao i u čitavom meču, ali je na kraju nakon još jednog seta bez brejkova i novog, trećeg, taj-brejka bolji bio teniser iz Poljske. U taj-brejku je sve bilo dobro za Dušana do rezultata 3-3, ali je potom Lukaš Rosol uspeo da osvoji četiri vezana ponea, osvoji ovaj deo igre rezultatom 7:4 za konačnih 3-1 u setovima i palsman u 3. kolo gde ga čeka Miloš Raonić.