Lajović ispao na startu Hjustona

Srpski teniser Dušan Lajović doziveo je poraz na startu ATP turnira u američkom Hjustonu. Bolji od našeg tenisera bio je Francuz Žeremi Šardi rezultatom 6-4, 6-4 posle 74 minuta tenisa. Ovo je četvrti utastopni poraz srpskog tenisera na ATP turnirima, a na turniru u Hjustonu igraće i dubl zajedno sa Federikom Delbonisom.

lajovic

Meč je počeo sigurnim servisima sa obe strane, a onda je u petom gemu Francuz oduzeo servis našem igraču i došao do prednosti od 3-2. U osmom gemu Dušan Lajović uspeva da uzvrati, ali je već u narednom Šardi opet napravio brejk, koji je uspeo i da potvrdi u sledećem gemu, za konačnih 6-4 u prvom delu igre.

Drugi set počinje mnogo bolje za srpskog tenisera koji je već u drugom gemu došao do brejka i prednosti od 2-0. Međutim, kao i u prvom setu, Lajović je posle brejka dozvolio protivniku ribrejk i time ga vratio u meč, 2-2. U nastavku seta brejkova nije bilo sve do devetog gema kada je Francuz ponovo oduzeo servis Lajoviću, a potom i materijalizovao stečenu prednost za osvajanje drugog seta rezultatom 6-4 i plasman u drugo kolo.