Lajović iskoristio priliku i stigao do 3. kola!

b_21-05-Lajovic-Dusan-01Dušan Lajović je na Rolan Garosu napravio rekord karijere pošto se po prvi put našao u trećem kolu jednog Grend slema! On je u drugoj rundi eliminisao Estonca Jirgena Copa u tri seta 6-2 6-4 6-4.

Lajović je najviše problema sa Copom, trenutno 335. na svetu, imao u početku drugog seta, kada je spasao četiri brejk lopte , a onda je spasao još jednu u gemu u kojem je servirao za set.

Prvi je lako i ubedljivo dobio a takav je trebalo da bude i treći, u kojem je Duci brzo došao do 3-1, ali onda je stao i dozvolio protivniku da uzme tri uzastopna gema.

Srećom, to je bilo sve što je Estonac uspeo da uradi, jer je Lajović uzvratio na isti način i tako stigao do trećeg kola i meča sa Džekom Sokom. Amerikanac je trenutno 75. na ATP listi i ovo mu je prvi put da igra 3. kolo Rolan Garosa, što mu je i ponovljen najbolji rezultat na GS turnirima.

Ako pobedi, Lajović će imati priliku da napreduje na rang listi ali i da odigra meč sa trenutno prvim teniserom na svetu, Rafaelom Nadalom.