Lajović i Troicki startovali pobedama i zakazali okršaj u osmini finala

Na ATP turniru u Sankt Petersburgu Dušan Lajović i Viktor Troicki igraće jedan protiv drugog u drugoj rundi. Janko Tipsarević završio je učešće već na startu turnira, dok je Nenad Zimonjić startovao pobedom.
Turnir u Rusiji je ATP250 kategorije i igra se u dvorani, na tvrdoj podlozi. 

dusan-lajovic-st-petersburg-2016

Dušan Lajović došao je do druge pobede u karijeri u trećem susretu protiv Fernanda Verdaska iz Španije. Srpski teniser je sa 2-6 6-3 6-2 slavio protiv Španca .

Viktor Troicki je kao 7. nosilac imao daleko lakši posao protiv Portugalca Gaštao Elijasa. Srpski teniser je pobedio sa ubedljivih 6-1, 6-2.

Srpski teniseri će se boriti za plasman u četvrtfinale. Do sada su igrali jednom i to ove godine na Rolan Garosu, kada je Viktor poveo 2-1 u setovima, a onda Dušan predao meč.

Janko Tipsarević izgubio je na startu turnira od Mikhaila Južnog sa 3-6, 5-7.

viktor-troicki-janko-tipsarevic

U konkurenciji parova Janko i Viktor izgubili su sa 2-6 4-6 od A ndre Bergmana iz Nemačke i Leandera Paeša iz Indije, dok je Nenad Zimonjić u paru sa Marcinom Matkovskim iz Poljske startovao pobedom.
Drugi nosioci turnira savladali su Rikardasa Beranakisa iz Holandije i Gaštao Elijasa sa 1-6 6-3 (10-4) i u četvrtfinalu igraće protiv domaćih tenisera Mihaila Elgina i Aleksandra Kudrijavceva.