Lajović i Petrović u četvrtfinalu

Danilo PetrovicDanilo Petrović ostvario je ove nedelje najbolji rezultat u karijeri, plasiravši se u četvrtfinale čelendžera u Kini, na šljaci An Ninga. Na turniru kategorije 50k, on je noćas savladao Dživana Nedunčežijana 6-4, 6-4. Za plasman u prvo polufinale na čelendžerima i ulazak u 400 najboljih tenisera sveta, Danilo će igrati protiv Džejmsa Vorda,koji je morao da igra kvalifikacije zbog kasnije prijave turnira. Vord je trenutno 261. na svetu, a pre godinu dana je bio čak 137. teniser. Danilo je ovim rezultatom obezbedio skok za 50ak mesta, oko 410.mesta, sa sadašnjeg 461.

Dušan Lajović igra u Napulju, gde je sedmi nosilac, i tu ulogu je opravdao. U prvom kolu je bio bolji Vinsigere 6-4, 6-3, a danas je bio još sigurniji protiv Simona Vanjocija i pobedio ga 6-1, 6-3. Za mesto u polufinalu igraće protiv pobednika meča Volandri-Naso. Dušanu treba dobar rezultat, jer gubi poene za 2.kolo Srbija Open-a od prošle godine. Nakon ovog turnira, sjajna šansa za napredak je pred Dušanom, jer je prošle godine gubio sve mečeve od maja do jula, kada je osvojio šest poena u kvalifikacijama ATP Umaga.

Ove nedelje na čelendžeru u Tunisu, Boris Pašanski je izgubio od Adriana Ungura 5-7, 0-6 (nakon vođstva 5-2 izgubio je sve gemove do kraja meča), dok je Ilija Bozoljac prošao kvalifikacije u američkom Talahasiju, ali je u prvom kolu poražen od Frenka Dančevića, 7-5, 6-3( iako je vodio 5-3 u prvom setu).