Čile, Hrvatska: Lajović i Bozoljac prošli kvalifikacije!

Dusan Lajovic-600-20111025064252Odavno se nije desilo da čak dva tenisera iz Srbije, prođu u jednoj nedelji kvalifikacije jednog ATP turnira!  Bozoljac je u trećem kolu kvalifikacija za Zagreb indors, savladao Matea Violu, 3-6 6-3 6-2, dok je Dušan sa 6-3 7-6(7) bio bolji od Eliasa u Vinja del Maru.

Obojica srskih tenisera su za protivnike imali bolje rangirane tenisere, članove Top 150 sa ATP liste, što njihovim pobedama daje dodatni značaj. Ilija je protiv Viole bio bolji u celom meču. U prvom setu je propustio priliku da napravi rani brejk, a jedini kiks, doduše i odlučujući, je imao u osmom gemu. U nastavku, Bozoljac je svoje šanse bolje koristio, pa je tako bez većih problema završio meč.

Dušan je svoj posao obavio u dva seta, ali je bilo mnogo više problema za njega. U oba seta je jurio prednost brejka, u prvom čak dva puta, ali je nekako uspevao da se odmah vrati i bude bolji i skoncetrisaniji u odlučujućim trenucima. Dušan je jedva sačuvao svoj gem na 5-6 u drugom setu, ali je zato u odlučujućem, tesnom, trinaestom gemu, bio sigurniji i sa 9-7 obezbedio plasman i meč sa Čileanskim juniorom, Kristijanom Garinom. Garin je na turnir stigao sa specijalnom pozivnicom, ima 16 godian i trenutno je 10. junior na svetu.

Ako Lajović pobedi Garina, u drugom kolu bi se sastao sa Žeremijem Šardijem, teškom preprekom, pre svega zbog forme u kojoj se Francuz nalazi. Ilija Bozoljac nije bio takve sreće, jer će se na startu turnira satati sa sve boljim Gregom Žemljom, koji doduše godinu nije započeo dobro. Ilija i Grega su se do sada tri puta sastajali, srpski teniser je dva puta pobedio, ali su poslednji meč odigrali još 2009. godine.

Ako prođe Žemlju, Iliju bi čekao još teži protivnik, prvi nosilac, Marin Čilić. I Bozoljac i Lajović će već danas izaći na teren. Inače, Dušanu je ovo prvo učešće na turniru u Čileu, dok je Bozoljac već tri puta igrao u Zagrebu, a najveći uspeh mu je bilo četvrtfinale 2006. u kojem je izgubio od Novaka Đokovića.