Kvitova prejaka

Možda Petra Kvitova nije bolja teniserka od Ane, ali trenutno udara lopticu sa više samopouzdanja, njene loptice su brže i padaju bliže linijama i zato je rezultat jasan, 6-2 7-6(2).

Baš kao juče Jelena i Ana je u drugom setu sprečila ubedljiv poraz. Bolje je igrala na servis i uspevala da bude ravnopravna sa Čehinjom. Doduše, Kvitova je prva napravila brejk i povela sa 3-2, dok Ana svoje brejk prilike nije skoristila. Ipak, kada je Petra servirala za meč, Ana igra najbolje i uspeva da se vrati ali samo do taj brejka, gde je Petrino samopouzdanje došlo do izražaja.

Prvi set uglavnom nije vredan pomena što se Ane tiče.Kvitova je dominirala, dok je Ana bila stegnuta i dosta je grešila. Kvitova je napravila dva brejka, dok Ana nijednom nije ugrozila njen servis. Zato je i rezultat ubedljiv.

Na kraju sličan broj grešaka, uz duplo više vinera za Kvitovu 14-30 sve govori. Kada se na to dada i bolji servis, jasno je da Ana nije imala puno šansi u ovom meču. Ipak, da je ranije “pustila ruku”, možda ne bi pobedila ali bi učinila meč neizvesnijim. Moguće, da će Ana iz ovog meča izvući neke pozitivne pouke, sezona je tek počela.