Kvitova prejaka za Bojanu

Bojana Jovanovski nije uspela da izbori plasman u četvrtfinale WTA turnira u kineskom Šendženu pošto je u 2. kolu izgubila od Petre Kvitove sa 6-1, 6-2 posle 63 minuta igre. Ovo je drugi poraz Bojane u duelima sa četvrtom teniserkom sveta. Protivnica Kvitovoj u borbi za polufinale biće Sinjakova ili Smitkova.
BokaČehinja koja je ovde postavljena za 2. nosioca prvi set rešila je za 25 minuta bez ikakvih problema. Bojana je dosta grešila, nije uspela da pronađe pravi ritam pa su Kvitovoj dva brejka bila dovoljna za prvi set 6-1. Bojana je u drugom delu zaigrala mnogo bolje, u drugom gemu je imala i tri vezane BL koje nažalost nije iskoristila. Pri rezultatu 2-2 Kvitova vezuje četiri gema i stiže do pobede u dva seta.
AKKSNa turniru u Šendženu jutros je nastupala i Aleksandra Krunić u dubl konkurenciji zajedno sa Čehinjom Katerinom Sinjakovom. Njih dve su u osmini finala poražene sa 6-3, 6-1 od para Bačinski/Zvonareva posle 64 minuta igre. Aleksandru sutra očekuje i meč osmine inala singla protiv Ane Karoline Šmidlove.