Kvitova i Kerber za titulu u Tokiju

anngelina kerberU finali turnira u Tokiju igraće Čehinja Petra Kvitova i Nemica Anđelika Kerber. Čehinja je u prvom polufinalu posle 2 sata i 27 minuta igre savladala Venus Vilijams sa 3-6, 6-3, 7-6. U vrlo zanimljivom i izjednačenom meču sa dosta lepih poena i malo brejkova,  Kvitova je u tajbrejku trećeg seta uspela da bude smirenija i da se plasira u svoje prvo finale Tokija.

Sa druge strane, Anđelika Kerber je u dva seta sa 6-4, 7-6 nadigrala nekadašnju prvu teniserku sveta Karolinu Vožnjacki posle 101 minuta igre. U prvom setu Nemica je na startu uspela da Dankinji dva puta oduzme servis i povede sa velikih 5-1. Karolina se nije predavala, uspela je da vrati jedan brejk, ali ne i drugi što je rezultiralo gubitkom seta. U drugom setu Dankinja je imala prednost od 4-2, ali je to uspela da prokocka i odvede drugi set u tajbrejk. Videlo se da je Karolina bila nervozna zbog propuštenih prilika pa je Nemica lagano stigla do 6-2. Imala je Kerber četiri meč lopte, tri je Dankinja uspela da spase, ali ne i četvrtu koja je Nemici omogućila plasman u finale.

Finale će se igrati sutra, a Nemica vodi sa 2-1 u međusobnim duelima. Sva tri meča odigrale su prošle sezone. Inče, ovo će biti prvo levoruko WTA finale još od 2009 kada je u finalu Kvebeka Melinda Cink nadigrala Luciju Šafarovu, a prvo na turnirima Premier serije još od 1994 kada je Martina Navratilova u finalu Pariza pobedila Moniku Seleš.