Kveri predao Lajoviću, Filip predao Kudli

Dušan Lajović prošao je u 2. kolo Australian Open-a predajom protivnika, dok je Filip Krajinović svoj meč predao Denisu Kudli.

lajovicDušan je propustio set lopte u prvom setu, a onda je u taj brejku Kveri iskoristio svoju šansu, kada je Dušan odservirao duplu servis grešku i taj mini brejk zadržao do kraja i osvojio set. Momentum je prešao na njegovu stranu, napravio je brejk i prednost održao do kraja seta. Tada je Dušan krenuo u preokret, jedan brejk odlučio je pobednika trećeg seta, a kada je sa dva brejka Dušan izjednačio u setovima, Amerikanac se predao pa će Dušan u 2.kolu igrati sa boljim iz meča Kližan – Bautista Agut. 6-7(5), 4-6, 6-4, 6-2 bio je rezultat u trenutku predaje.

filipNedovoljno spreman Filip Krajinović osvojio je samo tri gema u dva seta, nakon čega je odlučio da preda susret 1. kola Amerikancu Denisu Kudli, pri vođstvu Amerikanca od 6-2, 6-1, nakon nešto više od sat vremena. Filip je sa treninzima krenuo tek pre nekoliko dana, i veliko je pitanje da li će biti spreman da odigra evropske turnire u dvorani u februaru ili će se povući sa istih i spreman vratiti mečevima u nastavku sezone.