Kvalifikant Mai osvojio Hertogenboš

Tridesettrogodišnji Francuz Nikola Mai trijumfovao je na turniru u Hertogenbošu pošto je u finalu pobedio 15. tenisera sveta Davida Gofana rezultatom 7-6(1), 6-1. Meč je trajao 77 minuta, a Mai je tako stigao do treće ATP titule u karijeri. Sve titule osvajao je na travi (Hertogenboš 2013. i 2015, Njuport 2013.). Baš kao i prve dve godine, kada je pobedio na ovom turniru, Francuz je i ovaj put iz kvalifikacija stigao do pobedničkog pehara.

Mahut prijs

Kao što je to često slučaj kada su u pitanju mečevi na travi, igrao se bar jedan taj-brejk. Tako je bilo i sada. Igrači su u tom delu igre uspeli da sačuvaju svoj servis, iako se Mai, pri rezultatu 4-4 suočavao sa tri vezane brejk lopte, ali je uspeo da se izvuče iz neugodne situacije. U taj-brejku je francuski teniser odigrao u velikom stilu prepustivši rivalu samo jedan poen. Upravo ta serija neiskorišćenih brejk lopti koštala je Gofana osvajanja prvog seta, a ispostavilo se i celog meča. Belgijski teniser se držao praktično samo još u uvodna dva gema drugog seta, a nakon toga je usledila trijumfalna serija od pet vezanih gemova, od toga i tri brejka Nikole Maija, za 6-1 i titulu u Holandiji.

Zahvaljujući ovom trijumfu Maija očekuje veliki skok na ATP listi, pa će od ponedeljka biti 62. teniser sveta što je napredak za 35 pozicija. Belgijanac David Gofan ostaje na 15. mestu i ostaje na dve ATP titule, a ovo mu je bilo četvrto ATP finale u karijeri, prvo na travi.