Krunićeva preokretom pobedila Panovu

Aleksandra Krunić loše je započela meč prvog kola WTA turnira u Bukureštu, ali je preokretom uspela da savlada Aleksandru Panovu, 4-6, 6-3, 6-1 i plasira se u 2.kolo, na meč protiv Simone Halep.

krunicOvo je Krunićevoj prva pobeda u glavnom žrebu WTA turnira još od Bakua, kada je u julu 2012. godine došla do četvrtfinala. U međuvremenu je učestvovala na 19 WTA i Gren Slem turnira, što u glavnom žrebu, što u kvalifikacijama i nije uspela da zabeleži trijumf u glavnom žrebu.

U prvom setu smenjivale su se igračice u vođstvu, a u desetom gemu imala je Aleksandra 40-15 na svoj servis, ali je serijom od četiri poena Panova došla do brejka, ujedno i seta.

To Aleksandru nije poremetilo kao mnogo puta do sada, pa je odmah  na startu drugog seta napravila brejk i čuvala ga do kraja i još jednim brejkom izjednačila rezultat i odvela meč u treći set.

U odlučujućem setu je dominirala. Povela je 3-0, pa 5-0 da bi se tada Ruskinja upisala na semafor. Već u narednom gemu, Krunićeva je iskoristila prvu meč loptu i pobedila.

U drugom kolu igraće verovatno protiv Simone Halep, koja je prvi nosilac i igra protiv Indi De Vrum.

Aleksandra igra i dubl, u paru sa Kalašnjikovom, i u prvom kolu su dobile druge nosioce, par Voracova/Husarova 6-4, 0-6, 10-4 pa će se u četvrtfinalu sastati sa Kanjom i Tatišvili.