Krunićeva namučila Sem Stosur

Aleksnadra Krunić poražena je u 1. kolu turnira u Čarlstonu, bolja od nje bila je Samanta Stosur iz Australije rezultatom 4-6, 4-6.

MOSCOW, RUSSIA - OCTOBER 13: Aleksandra Krunic of Serbia gestures during the women doubles tennis match on the third day of Kremlin Cup 2014 Tennis Tournament at the Olympic Stadium in Moscow, Russia, on October 13, 2014. (Photo by Sefa Karacan/Anadolu Agency/Getty Images)

Posle dve sigurne pobede u kvalifikacijama Krunićeva je pružila jak otpor,  pa čak i ozbiljno zapretila bivšoj šampionki Čarlstona iz 2010.

Oba seta su se odvijala gotovo identično.   Krunićeva je imala vođstvo od 3-1 i brejk šanse da to vođstvo potvrdi. U prvom setu, Stosurova je preokrenula na 4-3 u svoju korist,  a Aleksandra je uspela da osvoji samo još jedan gem za 4-4,  nakon čega je izgubila dva gema,  a samim tim i set.

U drugom je povela 2-0, pa 3-1, i opet ne koristi brejk šanse za 4-1. Uspeva da održi servis za 4-2, ali onda gubi četiri gema u nizu,  a tako i set i meč.

U meču je viđeno dosta brejkova i u takvoj situaciji bolje se snašla iskusna Australijanka. Aleksandra je iskoristila tek 4 od 20 brejk šanse koje je imala.   Meč je trajao 1 sat i 41 minut.

10. nosilac turnira će se u nastavku sastati sa Janom Čepelovom iz Slovačke koja je u glavni žreb ušla kao “srećni gubitnik”.