Krunićeva furiozno do poslednjeg kola kvalifikacija!

Aleksandra KrunićAleksandra Krunić plasirala se  u treće i poslednje  kolo kvalifikacija za poslednji Gren Slem sezone. 

Srpska teniserka je u okviru drugog kola deklasirala nekadašnju juniorsku senzaciju Darju Gavrilovu u dva seta, rezultatom 6-2 6-1!

Iako je protivnica 20 mesta bolje rangirana i do sada sa  njom nije lako izlazila na kraj, Aleksandra je pokazala da je u odličnoj formi. Svojim protivnicama je u prva dva meča  dala samo 7 gemova. 

Nakon  eliminacije Dušana Lajovića, Jovane Jakšić i Borisa Pašanskog, Krunićeva je jedini preostali učesnik kvalifikacija iz Srbije.

Njoj je ovo treći nastup na US Openu, a do sada je stizala samo do druge runde kvalifikacija, uglavnom zbog   prilično teškog žreba.

Ovaj put joj se sreća možda konačno  osmehnula. U  meču za plasman u glavni žreb čeka je neočekivana protivnica, 455. teniserka sveta, Lujza Čiriko iz Amerike.  Ova sedamnaestogodišnja Amerikanka je u drugoj rundi kvalifikacija iznenadila 22. nositeljku Kristinu Pliškovu 7-5 5-7 6-2.

Aleksandra je do sada  7 puta igrala kvalifikacije za Gren Slemove, ali nikada nije prošla dalje od 3. runde. Ovo je idealna prilika da po prvi put u istoriji Srbija ima  čak pet teniserki u glavnom žrebu na jednom od ovih prestižnih takmičenja.