Krunićeva ekspresno do četvrtfinala

Drugi put u samo dve nedelje Aleksandra Krunić je razbila Robertu Vinči, daleko bolje plasiranu teniserku na WTA listi, pa je preko nje danas stigla do četvrtfinala turnira u Bukureštu.
Krunićeva je danas sa 6-1, 6-1 deklasirala drugu nositeljku na turniru u Bukureštu. Aleksandra će se u narednom kolu boriti sa Slovenkom Polonom Hercog.

 photo KRUNI BUKUREScaronT 2015_zpsg42wa04e.jpg

Srpska teniserka je meč počela brejkom iskoristivši prvu takvu priliku. Ključni trenutak prvog dela meča bio je peti gem kada je Aleksandra u izuztetno dugom gemu uspela da iskoristi tek sedmu brejk šansu, dođe do 4-1, a potom sa još dva gema osigura osvajanje prvog seta sa ubedljivih 6-1, nakon svega 34 minuta igre.

Minut duže trajao je drugi set u kome nismo videli ništa novo. Srpkinja je nastavila da dobro servira i dominira, a nakon 2-0 dozvolila je Roberti Vinči i brejk za 1-2, ali je ribrejkom u sledećem gemu, došla do nedostižnih 3-1. Aleksandra je u nastavku osvojila sve gemove, a u poslednjem je iskoristila drugu meč loptu, mada je u tom delu i Italijnaka imala tri brejk prilike, međutim kada ih nije iskoriostila naša igračica je postavila konačnih 6-1.