Krunić i Sinjakova osvojile Taškent!

Aleksandra Krunić je u paru sa Čehinjom Katerinom Sinjakovom trijumfovala na WTA turniru u Taškentu u dubl konkurenciji. Njih dve su sa 6-2, 6-1 u finalu savladale Ruskinje Aleksandru Panovu i Margaritu Gasparjan.

Srpsko-češka kombinacija je do trijumfa došla za svega 54 minuta igre napravivši pet brejkova. Odmah na startu meča Aleksandra i njena partnerka su napravile brejk, a zatim stečenu prednost sačuvale za 3-1. U petom gemu Krunić i Sinjakova prave novi brejk i već tada se znalo da će doći do prvog  seta. Ruskinje su do kraja uspele da upišu gem na servis Panove, ali je srpsko-češka kombinacija došla do seta sa 6-2.

Drugi set je bio još ubedljiviji i kraći. Ruski tandem je uspeo da uzme samo jedan gem, dok su Krunić i Sinjakova napravile brejkove u prvom, petom i sedmom gemu. Na samom meču videla se bolja uigranost Aleksandre i Katarine, kao i mnogo bolja igra na mreži za razliku od Ruskinja.

Ovo je prva WTA titula za Krunić i Sinjakovu, a do sada su obe imale po jedno finale. Priliku da upotpuni srpski dan u Taškentu imaće Bojana Jovanovsi koja od 11:00 časova igra finale singla protiv Italijanke Karin Knap.