Krunić neverovatnim preokretom do četvrtfinala

Ni šest meč lopti nije bilo dovoljno, da se obeshrabri Aleksandra Krunić i da prestane da veruje u pobedu. Borba i upornost su je doveli do velikog preokreta i jednog od najboljih rezultata u karijeri, četvrtfinala WTA turnira u Šendženu.
AKKrunić je do glavnog žreba turnira došla kroz kvalifikacije. Tesni rezultati protiv objektivno slabijih rivalki, kao i kretanje rezultata u današnjem meču, nisu davali puno razloga za optimizam. Kada je slovačka teniserka Ana Šmidlova(73.WTA) stigla do 6-3 i 5-2 u drugom setu uz dva brejka prednosti, delovalo je da će se Aleksandra pridružiti ne baš uspešnom startu srpskih predstavnika na ATP i WTA trurnirima ove godine.

Aleksandra je tada pokazala da ono što nema u centimetrima i visini ima u srcu i glavi. To nešto je dovelo do 4. kola US Opena prošle godine a danas učinilo da prvo vrati brejk, osvoji svoj servis gem, a zatim spasi tri meč lopte, na servis protivnice i tako izjednači na 5-5.

Ni tu nije bio kraj preokretima u ovom meču. Šmidlova je ponovo oduzela Krunićevoj servis, koji danas nije najbolje funkcionisao, jer je pretrpela sedam brejkova, a osvojila je jedva nešto više od polovine prvih servisa. Sledilo je još veće iskušenje za Aleksandru, ovoga puta tri vezane meč lopte za protivnicu uz njen servis.

To je bio i prelomni momenat meča. Aleksandra je spasla i te meč lopte, ubedljivo dobila taj brejk a sličnim rezultatom i treći set, 6-1. Zanimljivo da je u prethodna dva meča protiv iste protivnice, Aleksandra dobijala set sa 6-1, ali je te mečeve gubila.

Tako je Aleksandra ponovila uspeh iz Bakua 2012. godine, kada je stigla do četvrtfinala, gde je izgubila od petog nosioca Bojane Jovanovski.

U svom drugom WTA četvrtfinalu, Krunić će igrati protiv prvog nosioca Simone Halep, sa kojom se jednom sastala i izgubila u drugom kolu Bukurešta prošle godine, 6-4, 6-2.

Krunićeva se na live WTA listi trenutno nalazi na 76. mestu što će joj biti novi renking karijere ukoliko ga i ne poboljša pobedom u 1/4 finalu.