Poraz Krunićeve na startu US Opena

Aleksandra Krunić je prošle godine bila senzacija US Open-a, dogurala je iz kvalifikacija do osmine finala, ali ove godine poražena je već na startu turnira. U balkanskom derbiju, preokretom ju je savladala Danka Kovinić, rezultatom 4-6, 7-5. 6-1. U narednom kolu Danku očekuje Ana Karolina Šmidlova.

Aleksandra-Krunic-2Sigurna je bila Aleksandra na servisu, iako je u trećem gemu propustila brejk šanse, narednu je iskoristila i brejkom u sedmom gemu došla do prednosti koju je održala do kraja seta, za 6-4.

Druga priča viđena je u drugom setu, odmah smo videli tri brejka, Aleksandra potom dolazi do 3-1 i dve brejk lopte za 4-1. To nije iskoristila, pa je i izgubila servis, da bi nove brejk šanse videli tek u dvanaestom gemu, koje su ujedno bile i set lopte za Crnogorku. Prvu je iskoristila i sa 7-5 meč odvodi u treći set.

Odmah je Danka stigla do 3-0, a do kraja meča samo se Krunić upisala na semafor, za konačnih 4-6, 7-5, 6-1.

Krunićeva će izgubiti ogroman broj poena, tako da je na listi od onog tamo ponedeljka čeka pad iza 90. mesta na WTA listi, sa sadašnjeg 65.mesta.Ono što još više brine jeste to, da od četvrtfinala Bukurešta sredinom jula, zaključno sa današnjim, ima pet uzastopnih poraza, a samo je danas uspela da osvoji set.