Krunćeva ispustila šansu za 2. kolo

aleksandra-krunicAleksandra Krunić nije uspela da se plasira u  2. kolo Otvorenog prvenstva Sjedinjenih Američkih Država. Od srpske teniserke je bila bolja domaća teniserka Koko Vandevege, u dva seta, 6-4 7-6(5)
Meč je trajao jedan sat i 41 minut i bio je veoma neizvestan. Krunićeva je ukupno osvojila samo četiri poena manje od suparnice (76-72)

Aleksandra je dobro otvorila  meč i povela 2-0, ali nakon dosta borbe i tesnih gemova, našla se u zaostatku od 2-4. Ipak, ubrzo vraća zaostatak i izjednačava na 4-4, ali nedovoljno  jaka da nastavi u dobrom ritmu, poslednja dva gema  u setu prepušta  Amerikanki.

Drugi set je bio sličan prvom. Na 2-4 Aleks se budi i dolazi u vođstvo od 5-4 i servisa za set. Dolazi do dve set lopte, ali ih ne koristi i gubi servis. U sledećem gemu  dolazi do 40-o i šanse da opet odservira za set, ali ne uspeva da iskoristi šanse ponovo. Meč je odlučen u tajbrejku.  Prva je došla do mini brejka, ali ga  brzo i izgubila i  dozvolila protivnici jedan. Onda ponovo dolazi do prednosti, vraća mini brejk, pravi novi i servira pri rezultatu 5-4. Na kraju, posle silnih propuštenih prilika, živci popuštaju i pravi tri neiznuđene greške u nizu i tako završava set i meč.

Tako je završen debitantski nastup Krunićeve u glavnom žrebu jednog Gren Slema. Nakon fenomenalnih partija u kvalifikacijama, dobila je povoljan žreb i pokazala da može da se nosi sa bivšom 69. teiserkom sveta, ali popušta u najbitnijim trenucima i ne koristi  date šanse. 

Sledeći turnir u Aleksandrinom kalendaru je ITF čelendžer 50k kategorije u Trabzonu.