Krstin ubedljivo do finala u Novom Sadu

Mladi Peđa Krstin deklasirao je u polufinalu fjučersa u Novom Sadu Tihomira Grozdanova iz Bugarske, 6-1, 6-2 i plasirao se u četvrto finale u profesionalnoj konkurenciji.

Pedja KrstinKrstin nijednog trenutka nije dao bolje plasiranom rivalu da pripreti. Na startu je stigao do 4-0 i do kraja seta samo je prepustio jedan gem Bugarinu. U drugom setu je viđen sličan scenario, s tim što je Grozdanov uzeo gem više.

Peđa na putu do finala nije izgubio ni set, dobivši Nejkova, Faga i Marcana, a za drugu titulu će odmeriti snage sa Francuzom Martinom Vaisom. Francuz je kroz tri seta došao do meča za titulu, savladavši Dimitra Kuzmanova 6-3, 6-7, 6-2.

Po rangu i formi na ovom turniru, Peđa je favorit u finalu jer je 516, a Francuz 585. teniser sveta. Ali jedini međusobni meč dobio je Francuz, pobedivši u aprilu, u Grčkoj, 7-6, 7-5.

Krstin je plasmanom u finale obezbedio rang karijere i plasman u top 500 po prvi put, oko 480. mesta. S titulom bi bio oko 455.mesta. Ono što posebno raduje je činjenica da Peđa do kraja sezone brani samo 6 poena i ima veliku šansu da godinu završi barem u top 400. Do ovog finala ima osvojen fjučers u Kazahstanu, uz poraze u Prijedoru i Beogradu.