Kroz dva taj brejka, Đoković pobedio Berdiha

U dva seta, ali vrlo tesno i neizvesno, plasirao se Novak Đoković u polufinale Mastersa u Parizu. Novak je savladao Tomaša Berdiha u dva taj brejka, 7-3 i 10-8 u trinaestim gemovima. 

Bila je ovo dvadeseta pobeda za Novaka, uz samo dva poraza, u njihovim duelima. Đoković od finala US Open-a još nije izgubio ni set.

Imao je Novak u trećem gemu brejk priliku koju nije iskoristio, da bi se na narednu čekalo do dvanaestog gema. Ujedno, ta brejk lopta bila je i set lopta za Čeha, ali ju je Novak neutralizovao forhend vinerom. U taj brejku je iskoristio taj momenat, stigao do 4-1 i stečenu prednost održao do kraja za osvajanje uvodnog seta.

U drugom setu igrači su bili sigurni na svoje servise, i zanimljivo je da u celom setu nismo videli nijednu brejk loptu, pa je i ovaj set rešavan u taj brejku. Novak je stigao do 3-1, ali se Berdih vratio i u nastavku stigao do dve set lopte, pri rezultatu 6-5 i 7-6 koje nije iskoristio, dok je Novak iskoristio drugu meč loptu i nakon 127 minuta prošao u polufinale Pariza.

Ovo je bila 678. pobeda Novaka Đokovića i prva do koje je došao a da nije napravio brejk.

U polufinalu će igrati protiv pobednika susreta Nadal – Vavrinka.

Novak je imao 19 vinera i  22 neiznuđene greške, dok je kod Tomaša odnos bio 30 vinera naspram 38 neiznuđenih grešaka.